Fudbal

Zolotić: Sretan sam zbog prvog nastupa; Hajradinović: Ovo zajedništvo treba prenijeti u martu

Fudbalska reprezentacija BiH na neslavan način završila je kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

FOTO: N1
FOTO: N1

Nakon utakmice u izjavi za medije govorili su Haris Hajradinović i debitant Nermin Zolotić.

Veoma sam sretan i ponosan što sam debitovao, bilo bi ljepše da je bio pozitivniji rezultat, što se tiče utakmice mislim da je ulazak u drugo poluvrijeme bio veoma dobar, taj crveni karton nas je poremetio, ali idemo dalje. Imamo baraž u martu i nadam se da će sve biti dobro”, rekao je Zolotić.

Na pitanje da li očekuje poziv za martovske utakmice odgovorio je:

“Pa vidjet ćemo, ja sam ponosan i sretan što sam debitovao, na meni je da budem zdrav i igram, a na selektoru Miloševiću je da odluči da li će me pozvati”, završio je Zolotić.

Hajradinović nije htio pričati o kvalifikacijama već o današnjoj utakmici.

“Ne bih pričao o kvalifikacijama već o današnjoj utakmici. Dobro smo stajali, nismo davali da nam neke šanse stvore. Žao mi je što nismo izdržali duže da ne primimo gol bilo bi nam lakše. Momci su dali sve od sebe od prvog minuta te nemam šta da zamjerim zaista”, započeo je Hajradinović

Uporedio je današnju igru i susret protiv Luksemburga.

“Taj susret ne bih komentarisao, mislim da smo danas bili više zajedno, borili smo se jedan za drugog, trčali, ko god je pogriješio borili smo se, mislim da tako treba izgledati reprezentacija trebamo da gledamo naprijed da se što bolje spremimo i da budemo u što boljoj formi i plasmanu na Evropsko prvenstvo.”

Na pitanje da li su igrači u kontaktu i da li razgovaraju odgovorio je:

“Što se mene tiče osobno ja sam osvario kontakte sa osobama sa kojima se prije nisam vidio, svi su dobri momci, samo je pitanje da na terenu prenesemo to zajedništvo. Ovo treba prenijeti za mart jer nam to zajedništvo može dobro donijeti.”

O podršci navijača.

“Svima treba podrška navijača, kako nama tako i drugima, nadam se da će nas doći i podržati u što većem broju i nadati se što boljem rezultatu”, završio je Hajradinović, piše N1.

Prihvati notifikacije