Fudbal

Proslavljeni hrvatski reprezentativac Aljoša Asanović u Sarajevu, jedna stvar u bh. fudbalu ga posebno obradovala

Ambasador UEFA i glavni kontrolor razvojnih programa krovne kuće evropskog fudbala, Aljoša Asanović, posjetio je danas Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine u sklopu radnih aktivnosti vezanih za održavanje UEFA razvojnog turnira za kategoriju „U-16“ u našoj zemlji.

FOTO: FSBIH
FOTO: FSBIH

Tom prilikom se sastao sa generalnim sekretarom Adnanom Džemidžićem NS/FS BiH. Teme razgovora su bile aktuelne, vezane za razvojni program UEFA-e, rad sa najmlađim kategorijama fudbalera.

Tokom sastanka, Aljoša Asanović je pohvalio napore NS/FS BiH u promociji mladih fudbalera i izrazio riječi najdubljeg poštovanja na uređenju i unapređenju infrastrukture, najbitnijeg segmenta za razvoj mladih igrača. Adnan Džemidžić je u ime rukovodstva NS/FS BiH izrazio zahvalnost na posjeti našem Savezu, ukazanoj prilici od strane UEFA za organizacijom ovih turnira u Bosni i Hercegovini i regionu. On je naglasio koliko je važno imati podršku UEFA i kvalitetnu saradnju sa bivšim fudbalerima koji svoje dugogodišnje iskustvo i dragocjene savjete prenose na saveze u Evropi.

Ovom prilikom Adnan Džemidžić je Aljoši Asanoviću uručio dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.