Fudbal

Čovjek kojem se klanjala Jugoslavija teško bolestan živi kao podstanar: '23 sata ležim u krevetu'

Moj život bio je bajka u kojoj sam radio sve što sam želio, dok 19. oktobra 2001. godine nisam za Nikoljdan doživio tešku prometnu nesreću kod Podgorice.

Husref Musemić i Zoran Vorotović
FOTO: SINAN SINANOVIĆ/FACEBOOK

-Vraćao sam se iz noćnog kluba kada sam s Mercedesom 300 coupe “pomeo” dvije zaštitne ograde, priča Zoran Vorotović.

Bivši nogometaš Zoran Vorotović (na fotografiji desno), jedan od najboljih bekova u bivšoj Jugoslaviji, prolazi kroz jako teške životne trenutke. Bivši nogometaš podgoričke Budućnosti, Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije već je 22 godine teško bolestan i potpuno je ovisan o pomoći drugih. U karijeri je zaradio silan novac, no danas je podstanar i na rubu egzistencije.

– Moj život bio je bajka u kojoj sam radio sve što sam želio dok 19. listopada 2001. godine nisam za Nikoljdan doživio tešku prometnu nesreću kod Podgorice. Vraćao sam se iz noćnog kluba kada sam s Mercedesom 300 coupe “pomeo” dvije zaštitne ograde duge po sedam metara te sam od udarca završio na drugom katu jedne kuće pokraj puta – rekao je Vorotović za Slobodnu Dalmaciju i dodao:

– Nisam nešto bio ni popio, kažu da sam bio ta dva i pol sata i pri svijesti dok su me vatrogasci izvlačili, ali sam sve to vrijeme osjećao užasnu bol. S tom boli živim već 21 godinu, ona ne prestaje. To je luđačka bol koju ni lijekovima ne mogu smiriti, a popio sam od te nesreće pun brod opioidnog analgetika, koji djeluje na središnji živčani sustav, poput morfija. Od te nesreće sam stopostotni invalid jer su mi “potrgani” mišići lijeve ruke, zapravo cijelog brahijalnog pleksusa, a ruka je slomljena na nekoliko mjesta, kao i lijeva noga. Cijela lijeva strana, osim donjeg dijela lijeve noge, potpuno je nepokretna, a bolovi su nesnosni, tako da sam 23 sata u krevetu, a jedan sat u kolicima.