Ostalo

Legendarni skakač Orlando Duque stigao u BiH

Red Bull Cliff Diving Svjetska serija ove sedmice stiže u Mostar s prvim skokovima zakazanim za četvrtak, 7. septembra, gdje će mnogobrojni bh. ljubitelji adrenalinskih sportova i turisti ponovo uživati u vještinama najboljih skakača svijeta.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Simbol ovog spektakla, legendarni Kolumbijac Orlando Duque već je stigao u Mostar, obznanivši to i emotivnom porukom na Instagramu.

Duque je jedna od ključnih ličnosti u Red Bull Cliff Divinga s briljantnom karijerom tokom koje je savladao brojne zahtjevne izazove i prepreke. Nakon završetka aktivne sportske karijere, posvetio se razvoju cliff divinga i mladih generacija skakača.

Trenutno ima funkciju sportskog direktora Red Bull Cliff Diving Svjetske serije, a u Mostar je stigao i kako bi vodio trening kamp za mlade skakačke nade iz cijelog svijeta na trening platformi koju je otvorio prošle godine u gradu na Neretvi.

Odmah po dolasku u Mostar oglasio se na Instagramu sa slikom prelijepog Starog mosta u Mostaru i riječima: “Kao da sam došao kući” (Feels like home #Mostar).

Ovaj Kolumbijac uvijek je rado viđen gost u našoj zemlji, a u Mostaru ga već smatraju “domaćim“.

“Kad dođem ovdje u BiH i vidim most, poželim da skočim. Atmosfera je odlična, grad ‘diše’ za skokove. Ljudi ovdje osjećaju i cijene skokove, znaju imena takmičara i prepoznaju ih na ulici. Ovdje dolazim već godinama i svaki put uživam.”, rekao je Duque prilikom dolaska u Mostar.

Prihvati notifikacije