Fudbal

Kylian Mbappe potvrdio da napušta PSG na kraju sezone

Kylian Mbappe (25) napušta Paris Saint-Germain na kraju sezone. Objavio je to u videozapisu koji je podijelio na društvenim mrežama.

mbappe
FOTO: KYLIAN MBAPPE/ X/ SCREENSHOT

Mbappe je dosad odbijao komentirati glasine o svojoj budućnosti, a sada je uzeo stvari u svoje ruke i službeno se oprostio od pariškog kluba. U nedjelju će u prvenstvenoj utakmici protiv Toulousea posljednji put istrčati na Park prinčeva kao igrač PSG-a.

Pročitajte još

“Uvijek sam govorio da ću vam se obratiti kada dođe vrijeme za to pa vam stoga želim objaviti da je ovo moja zadnja godina u Paris Saint-Germainu. Neću produžiti ugovor i avantura će za par sedmica doći kraju”, rekao je Mbappe, zahvalio se svima s kojima je surađivao u PSG-u i poručio:

“Puno je tu emocija, puno je tu godina u kojima sam imao priliku i veliku čast biti član najvećeg francuskog kluba i jednog od najboljih klubova na svijetu, koji mi je omogućio moje prvo iskustvo u klubu s puno pritiska. Također mi je omogućio da rastem kao igrač pored nekih od najboljih u historiji, da upoznam puno ljudi i odrastam kao čovjek sa svom slavom koju sam stekao i svim greškama koje sam napravio.

Iako Mbappe nije otkrio u kojem će klubu nastaviti karijeru, rekao je da napušta Francusku. Najbolje upućeni svjetski stručnjaci za transfere već mjesecima pišu da je njegov potpis za madridski Real skoro pa gotova stvar. Mbappe je na kraju ove sezone imao opciju produljiti ugovor s PSG-om na još godinu dana, ali to neće učiniti pa će klub napustiti bez odštete.

Mbappe je u PSG stigao 2017. iz Monaca s nepunih 19 godina. Parižani su za njega platili odštetu od 180 miliona eura. U sedam godina u Parizu postao je jedan od najboljih igrača svijeta.

Šest puta je osvojio naslov prvaka Francuske s PSG-om, a u tom periodu osvojio je i Svjetsko prvenstvo s Francuskom. Za pariški klub zaigrao je 306 puta i zabio 255 golova.