Ostalo

Rukometaši Vogošće u nedjelju dočekuju ekipu češkog Brna u 3. kolu EHF kupa

Rukometaši Vogošće u nedjelju dočekuju češku ekipu Brna u prvom susretu 3. kola EHF-kupa.

FOTO:  RK VOGOŠĆA
FOTO: RK VOGOŠĆA

Trener Vogošćana Senad Skopljak na pres-konferenciji je izjavio da za protivnika imaju “ozbiljnu ekipu, koja je ove godine dovela šest pojačanja, od kojih je jedan sa naših prostora”. Riječ je o ekipi koja igra dobar rukomet, gledao sam dva njihova susreta, radi se o disciplinovanoj ekipi. Mi ćemo sa svoje strane dati sve od sebe, nama je važna pobjeda za dalji prolaz, tako da bih ovom prilkom pozvao navijače i sve prijatelje rukometa da nam svojim navijanjem pomognu da ostvarimo ovu pobjedu rekao je Skopljak.

Igrač RK Vogošća Elis Memić smatra da u predstojećem susretu ne smiju da ponove greške koje su imali prethodnim susretima sa kosovskom Trepčom. Važno je da se nametnemo u prvih petnaest minuta i da nema grča koji se osjetio tada. Mislim da smo to prevazišli i da će ovo biti jedna lijepa rukometna predstava. Pozivam i navijače da nas podrže, jer mnogo je lakše igrati pred publikom, nego ispred praznih tribina. Oni su faktor koji natjera da se zaboravi umor i pruži maksimum – rekao je Memić

Utakmica 3. kola EHF kupa RK Vogošća – Brno, na programu je u nedjelju u 17.00 sati u Sportskoj dvorani “Amel Bečković” u Vogošći.

Revanš susret igrat će se 2. ili 3. decembra u Brnu.

Prihvati notifikacije