Ostalo

Narednog vikenda RK Vogošća igra revanš utakmicu EHF Evropskog kupa

U nedelju, 18, februara ove godine, u uzvratnoj utamici Rukometni klub “Vogošća”dočekuje kolege rumunskog kluba Minaur Baia Mare.

FOTO: E. MURAČEVIĆ
FOTO: E. MURAČEVIĆ

U ovoj utakmici pokušat će, anulirati poraz od ovog kluba koji ih je, u prvoj utakmici osmine finala EHF Evropskog kupa, savladao rezultatom 36 : 26.

Utakmica se igra u vogošćanskoj Sportskoj dvorani “Amel Bečković” i počinjeu 17 sati. Uoči prvog susreta, rumuni su bili favoriti. Igrom na parketu su to i pokazali.

Ni jednog trenutka gostima nisu prepuštali inicijativu. Vodili su od prve do posljednjeminute, te se na poluvrijeme otišlo kod rezultata 18 : 11. Međutim, tokom pauze gosti nisu uspjeli konsolidovati svoje redove tako da je utakmica okončana rezultatom 36 : 26.

Taj rezultat jeste vjetar u leđa rumunima koji očekuju da će u revanšu imati “lak plijen” i uspjeti sebi obezbijediti put u naredno kolo.

Međutim, vogošćani se neće predavati. Uzdaju se u podršku publike i to da su na domaćem terenu rijetko gubili utakmice. Hoće li imati snage da naprave odlučujući iskorak, ostaje da se vidi, Inače, u prvoj utakmici najbolji u ekipi rumunskog kluba bili su Milan Kotrc sa sedam postignutih golova i Tudor Botea, koji je pet puta zatresao mrežu gostiju, dok su se među vogošćanskim rukometašima istakli Mahir Burić i Šerif Baraković, koji su postigli po pet pogodaka.

Eset Muračević

Prihvati notifikacije