Ostalo

Slavni Danac završava prebogatu rukometnu karijeru

Rukomet će naredne sezone da bude siromašniji za dvije zvijezde, vjerovatno najboljih igrača u ovom milenijumu, a možda i u historiji.

FOTO: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
FOTO: EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Nikola Karabatić je odlučio da završi karijeru poslije Olimpijskih igara u Parizu. To je najavio još prošle godine, a još jedan veliki as stavlja tačku na svoju karijeru.

U pitanje je danski “bombarder” Mikkel Hansen, najbolji šuter svih vremena. Njegov klub Aalborg je danas najavu konferenciju za medije u srijedu, u 12:30, a danski TV2 je otkrio da će veliki as da saopći da završava bogatu karijeru na kraju sezone, prenosi SC Sport

Poslije povratka u domovinu u redove Aalborga, poslije decenije u Paris Saint-Germainu gdje je bio najplaćeniji rukometaš svih vremena (nezvanično, platu mu je probila magičnu sumu od 1.000.000 eura), Hansen je imao mnogo problema s povredama.

Proteklu polusezonu je propustio zbog depresije i stresa. Uzeo je pauze od rukometa, vratio se ove sezone, ali vidjelo se da nije to onaj stari, bombarder gladan golova, koji šalje neodbranjive projektile.

Mikkel Hansen je za Dansku odigrao 266 utakmica, a postigao 1.350 golova. Olimpijske igre u Parizu, ako dobije poziv selektora Nikolaja Jakobsena, bi mogle da mu bude posljednje takmičenje u karijeri.

Prihvati notifikacije