Ostalo

SPID savladao Fantome sa 3:1 i plasirao se u finale Evropskog klupskog prvenstva - Kupa šampiona

Ekipa kluba sjedeće odbojke "SPID" Sarajevo nakon drugog dana i ukupno pet odigranih utakmica jedina je neporažena ekipa na evropskom klupskom takmičenju u sjedećoj odbojci, Kupu šampiona.

spid
FOTO: FENA / ARHIVA

“SPID” je danas odigrao tri utakmice, u prvoj su savladali aktuelne evropske prvake ekipu OKI “Fantomi” iz Sarajeva sa rezultatom 3:1, u naredne dva susreta zabilježio je dvije pobjede protiv ekipa iz Poljske i Italije rezultatima 3:0.

Pročitajte još

Sutra od 11 sati na rasporedu je finalna utakmica koja je ujedno i repriza današnjeg susreta između “SPID-a” i “Fantoma”.

KSO “SPID” ove godine je proslavio i 30 godina od osnivanja, a na zvaničnim međunarodnim takmičenjima bio je sedam puta prvak Evrope i jednom osvajač Eurolige, te su 21 put prvaci Bosne i Hercegovine.

Ekipu čine igrači Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Asim Medić, Adnan Manko, Nizam Čančar, Armin Šehić, Edin Rizvanović, Muhamed Ligata, Muhamed Kapetanović, Alen Prašović, Adin Likić, Almedin Sejfić, Muamer Čerimić Eldar Hamzić, na čelu sa stručnim štabom Ifet Mahmutović (trener), Sead Delalić (asistent trenera), Dževad Šabeta (tim menadžer), te Đenan Bejdić i Almedin Smailbegović.