Ostalo

Ismail Zulfić u Splitu isplivao A normu za EP u Portugalu

Ismail Zulfić paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine ostvario je A normu za nastup na Evropsko seniorskom prvenstvu u paraplivanju koj će u aprilu biti održano u portugalskoj Madeiri.

FOTO: PK SPID
FOTO: PK SPID
Arhiva

Bh. plivač do norme je stigao na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju održanom ovog vikenda u Splitu, te se tako pridružio klupskom kolegi iz Plivačkog kluba SPID Ismailu Barlovu koji je još ranije isplivao dvije A norme za Madeiru.

Na takmičenju u Splitu je nastupilo 110 takmičara iz 22 kluba iz Hrvatske, Austrije, Crne Gore, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Takmičari iz Plivačkog kluba SPID imali su 15 startova od čaga su oborili pet  državnih rekorda te osvojili sedam medalja, od čega tri zlatne, te po dvije srebrne i bronzane.

Ismail Zulfić osvojio je u splitu zlatnu srebrnu i bronzanu medalju. Ismail Barlov bio je dva puta zlatni, te Elmedina Đocaj srebrna i bronzana. Boje SPID-a branili su još Kanita Šabanović i Hena Godinjak u pratnji trenera Tarika Kurtanovića, Amre Arapović i Ilde Kukuruzović.

„Mnogo smo zadovoljni formom i nastupima naših plivača obzirom da je ovo prvo takmičenje u ovoj kalendarskoj godini, a posebno smo ponosni na Ismaila Zulfića koji se pridružio kolegi Ismailu Barlovu sa A normom za nastup na Evropskom prvenstvu. Zahvaljujemo se organizatorima na odličnoj organizaciji takmičenja te BH telecomu, Ministarstvu kulture i sporta KS, Federalnom ministarstvu kulture i sporta, te Gradu Sarajevu na podršci“, saopšteno iz Plivačkog klupa SPID.