Ostalo

Upitan start ekipe u PLBiH: Uprava RK Čelik uputila poziv za pomoć!

Upitno je da li će ekipa Rukometnog kluba Čelik narednog vikenda otputovati u Trebinje, na prvenstvenu utakmcu 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Leotara, najavljeno je u saopćenju za Upravnog odbora RK Čelik Zenica, koji je nakon pet sezona izborio povratak u PLBiH.

FOTO: FENA/VEHID BEGUNIĆ/ARHIVA
FOTO: FENA/VEHID BEGUNIĆ/ARHIVA

Klub je, podsjetimo, nedavno zbog nesređene finansijske situacije i organizacione strukture, napustio i dobojski terener Ljubomir Miki Filipović, koji je zenički tim i uveo u PLBiH, a iz kluba sada ističu kako su istrošili sve vlasite resurse, kako samog Kluba tako i članova Upravnog odbora koji su “do sada izdašno finanijski pomagali funkcionisanje kluba”.

– Od silnih obećanja nadležnih organa da će klub pomoći u nastupu takmičenja u PLBiH, koje su igrači izvojevali žestokom borbom na terenu, i pored čvrstih obećanja nismo dobili nijedne marke. Upravni odbor je ,,na stolu’’ imao opciju odustajanja od takmičenja u PLBiH, ali, nakon ozbiljnih razgovra i uvjeravanja od nadležnih da će nas podržati, od te se ideje odustalo. Sada, ako se u narednih nekoliko dana stanje ne promijeni, ekipa ne može putovati na prvenstvenu utakmicu u Trebinje – ističu iz tog kluba.

UO je uputio apel i molbu svim prijateljima kluba i sporta, svim dobrim ljudima, firmama i pojedicama, “ako mogu i žele da pomognu klubu ovom teškom trenutku”. Pomoć se može uplatiti na račun kluba ili kroz podršku u prijevozu, ishrani i slično. Klub će svaki primitak pravdati za onu namjenu za koju darivalac izrazi želju da pomogne – ističu iz RK Čelik.

UO poziva i sve zainteresovane, koji žele da se uključe u rad organa kluba, da to učine prijavom na klupsku Facebook stranici ili na adresu luba u Gradskoj arena Zenica.

Prihvati notifikacije