Fudbal

Barcelona odgovorila Real Madridu

Kylian Mbappe će ovo ljeto postati novi igrač Real Madrida, a Barcelona priprema svoj odgovor.

FOTO: EPA
FOTO: EPA

Bombastični prelazak Kylian Mbappea iz PSG-a u Real Madrid bit će i službeno objavljen prije početka Europskog prvenstva.

Pročitajte još

Time će biti uspješno okončan posao na kojem je Kraljevski klub radio nekoliko godina. Mbappe će odjenuti bijeli dres i postati glavna napadačka zvijezda Reala.

Nešto slično ovome pokušava izvesti i Barcelona čija je meta – Erling Haaland.

Kontakti su davno uspostavljeni

Katalonski El Mundo Deportivo, koji je blizak Barci, donosi vijest da su sastanak održali Haalandova agentica Rafaela Pimente i Barcelonin sportski direktor Deco.

Oni su porazgovarali na temu Haalandovog mogućeg dolaska na Camp Nou u ljeto 2025. godine. Informacija da su se naši trebala je ostati tajnom, ali novinari su to saznali i pustili u javnost.

Nije ovo prvi kontakt između Haalandova tabora i Barcelone. Pokušali su ga Katalonci dovesti u ljeto 2022., pregovori su već bili u tijeku (započeo ih je u međuvremenu preminuli Mino Raiola koji je bio agent norveškog napadača), čak se Haaland upoznao na jednom sastanku u Münchenu s trenerom Xavijem, ali zbog ondašnjih financijskih problema Barcelona nije mogla ići u realizaciju tog posla.

Finalni napad na norveškog gorostasa

Novi pokušaj uslijedit će u ljeto 2025. kada istekne ugovor Robertu Lewandowskom. Barcelona neće aktivirati opciju produženja za još jednu sezonu nego će se zahvaliti Poljaku koji će taman tih dana proslaviti 37. rođendan. Usput planiraju krenuti po Haalanda koji bi onda, u njihovim promišljanjima, Barci bio ono što i Mbappe Realu.