Fudbal

PLANOVI AKTUELNOG PRVAKA Mostarci žele natkriti stadion, evo kako bi mogla izgledati istočna tribina

Sve su glasnije informacije oko natkrivanja zapadne tribine HŠK Zrinjski.

FOTO: HERCEGOVINA.INFO
FOTO: HERCEGOVINA.INFO

Navijači i simpatizeri sedmerostrukog prvaka Bosne i Hercegovine u nogometu HŠK Zrinjski se nadaju da će dobiti barem za početak funkcionalnu tribinu na kojoj će i po lošem vremenu moći bez problema pratiti svoj klub, piše Hercegovina.info.

Zapadna tribina mostarskog stadiona sastoji se od dva dijela. Donji dio ima natkriveni krov i jedan dio tribine uvučen je ispod te gornje tribine s kapacitetom oko 1.200 mjesta. Trenutni kapacitet donjeg dijela zapadne tribine je oko 6.000 mjesta.

FOTO: FACEBOOK/HERCEGOVINA.INFO
FOTO: FACEBOOK/HERCEGOVINA.INFO

Tokom kiše koja je u Mostaru dosta česta krajem jeseni i početkom proljeća (zimi se svakako liga ni ne igra op.a.) brojni navijači i simpatizeri Zrinjskog se “uspijevaju” sakriti ispod tog natkrivenog dijela pa se često tu zna nalaziti i preko 2.000 ljudi. Većina njih ne uspijeva ni pogledati utakmicu pa bi izgradnja krova bila pun pogodak ovoga kluba.

Po nekim saznanjima, doduše neslužbenim informacijama, jer klub rijetko ili nikako se javno ne dotiče te teme, doznajemo da bi se postojeći krov na zapadu trebao skinuti, a novi da bi išao s gornje tribine duž cijelog zapada.

Također se razgovara i oko istočne tribine stajanja, ali trenutno taj dio se neće dirati.

Prihvati notifikacije