Fudbal

Otkriven novi Infantinov plan: Mundijal se više neće održavati na svake četiri godine?

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino želi da se Svjetsko prvenstvo održava svake tri godine umjesto kao dosad svake četiri, objavio je Daily Mail.

FOTO: RONALD WITTEK/EPA
FOTO: RONALD WITTEK/EPA

Infantino je ohrabren uspjehom prvenstva u Kataru i smatra da je prvo zimsko svjetsko prvenstvo pokazalo da nogomet može nastaviti rasti. Natjecanje je FIFA-i donijelo rekordni prihod od sedam milijardi eura, skoro milijardu više nego prošlo prvenstvo.

“Infantinov plan je da se Svjetsko prvenstvo igra svake tri godine, a da u preostale dvije godine gledamo Svjetsko klupsko prvenstvo i kontinentalna natjecanja poput Evropskog prvenstva”, pišu Britanci.

Promjena sigurno neće biti do 2030. godine budući da je kalendar velikih natjecanja dotad zaključen, ali se vjeruje da će Infantino nakon prvenstva 2030. godine uvesti svjetska prvenstva svake tri godine. Još ranije je najavio da planira na čelu FIFA-e biti do 2031. godine pa ima dovoljno vremena pripremiti promjene.

Ranije je Infantino htio svjetsko prvenstvo svake dvije godine, ali su taj prijedlog odbili UEFA i južnoamerički nogometni savezi.

Prihvati notifikacije