Ostalo

Navijači Partizana sramotno vrijeđali goste: "Grupa srpskog imena bugarskog vojnika slavi, mora da je teško s krizom identiteta u glavi" (VIDEO)

Utakmica SEHA lige u Beogradu između domaćeg Partizana i Vardara dobila je veliku pozornost, ali ne zbog pobjede srbijanskog kluba već ponašanja Grobara.

FOTO: SCREENSHOT/TWITTER/
MKD.MK
FOTO: SCREENSHOT/TWITTER/ MKD.MK

Najžešći navijači Partizana, koji su trenutno u sukobu s upravom nogometnog kluba, odjednom su se počeli zanimati za rukomet pa su na ovu utakmicu stigli u velikom broju.

Utakmicu su osim za glasnu podršku svojim rukometašima iskoristili i za političke provokacije gostiju. Grčka zastava i razne poruke bili su dio koreografije na ovoj utakmici.

”Grupa srpskog imena bugarskog vojnika slavi, mora da je teško sa tom krizom identiteta u glavi”, bilo je ispisano na transparentima koje su digli tokom susreta, a aluzija je to na gostujuću navijačku grupu Komiti te sam identitet Makedonaca kao nacije, prenio je Gol.hr.

Navijači najvećih beogradskih klubova oduvijek su bili produžena ruka radikalnih opcija u Srbiji, a čini se da imaju problema i s Makedoncima.

Također, navijači partizana su blisko povezani s navijačima PAOK-a iz Soluna gdje se ne mogu pomiriti s imenom Makedonija, kako se zove i grčka regija na samom sjeveru zemlje.

”Južna Srbija, nikad Makedonija’‘, bila je također jedna od poruka Grobara gostima što aludira da radikali u Srbiji smatraju i Makedoniju svojim teritorijem.

”Ko ne skače, taj je Šiptar’‘, orilo se dvoranom u jednom trenutku tako da su i tu uvredu iskoristili zbog velikog broja Albanaca koji žive u toj zemlji.

A paradoksalno u cijeloj priči je što u Sjevernoj Makedoniji postoji veći broj navijača Partizana koji su, blago rečeno, razočarani svime što su vidjeli i čuli jučer u Beogradu pa je na društvenim mrežama bilo zanimljivo po tom pitanju.

Gostujući navijači koji su stigli iz Skoplja su pak proživljavali pravu torturu na putu do Beograda. Držani su na granici, na kraju pušteni na utakmicu, ali su u dvoranu ušli pet minuta prije kraja.

No to im je bilo dovoljno da poentiraju s porukom:

”Živjelo vaše kraljevstvo dokle god i prijateljstvo.”

Prihvati notifikacije