Fudbal

Gary O'Neil šokiran odlukama: Oduvijek sam bio za VAR, više ne

“Oduvijek sam bio za VAR, ali trenutačno zbog njega u Premier ligi imamo veliki problem”, rekao je trener nogometaša Wolverhamptona Gary O'Neil nakon poraza svog kluba u ponedjeljak kod Fulhama 2:3.

FOTO: SKYSPORTS.COM
FOTO: SKYSPORTS.COM

Fulham je dva od tri pogotka postigao iz jedanaesteraca, onaj za pobjedu u 94. minuti. Oba su jedanaesterca bila kontroverzna, kao i još nekoliko situacija tokom utakmice.

“Ovakve stvari se ne događaju prvi put u sezoni mom klubu. Svi događaji protiv Fulhama konačno su me okrenuli protiv VAR tehnologije. Ne podržavam dalje to. Bio sam uvjeren na početku svega da će VAR pomoći nogometu, ali iz utakmice u utakmicu uvjeravao sam se u suprotno”, rekao je trener Wolverhamptona.

“Sami suci su nakon ovog susreta priznali neke svoje pogreške unatoč gledanju VAR-a. Prvi jedanaesterac za Fulham nije trebalo svirati. Nikakvih uvjeta za to nije bilo. Ni drugi jedanaesterac nije trebalo svirati, a bilo je još događaja na utakmici koji su štetili mojoj momčadi. Suparnički igrač Carlos Vinicius trebao je biti isključen”, dodao je O’Neil i naglasio:

“Imamo najbolju ligu na svijetu, a događaju se ovakve stvari. Imamo dvije opcije za budućnost. Nastaviti ovako dalje, prihvaćati sve i svašta te šutjeti. Ili da napravimo buku i kažemo istinu, a to je da se događaju nepoštene situacije. Više ne mogu mirno prihvaćati štetu koja nam se nanosi”.