Fudbal

FANTASTIČNE CIFRE Messijeva fotografija sa Mundijala oborila rekord

Fotografija Lionela Messija na kojoj drži trofej na Svjetskom prvenstvu u fudbalu 2022. održanog u Kataru dobila je najviše lajkova od svih fotografija ikada objavljenih na Instagramu, javlja Anadolija.

FOTO: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
FOTO: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

U utorak je Messijeva objava pod naslovom “PRVACI SVIJETA!!!!!!” imala više od 60 miliona lajkova na Instagramu, nakon što je objavljena u nedjelju.

Dosadašnji rekorder bila je fotografija jajeta koju je početkom 2019. godine objavio korisnik world_record_egg.sa više od 56,5 miliona lajkova.

Na fotografiji Messi podiže trofej Svjetskog prvenstva i slavi pobjedu Argentine nad šampionom iz 2018. godine Francuskom.

Objava je prethodno imala najviše lajkova od bilo koje fotografije koju je sportista objavio na Instagramu, nadmašivši objavu Cristiano Ronalda u novembru na kojoj portugalski napadač i Messi igraju šah, koja je na Instagramu prikupila oko 42 miliona lajkova.

Messi ima 403 miliona pratilaca na Instagramu.

U nedjelju je Argentina predvođena Messijem pobijedila Francusku s 4:2 u penal seriji (nakon 120 minuta bilo 3:3) i osvojila Svjetsko prvenstvo u fudbalu.

Prihvati notifikacije