Fudbal

Dok Barci prijeti strašna kazna, Xavi tvrdi su čisti: "Sudije nas nikada nisu gurale"

Španski nogometni velikan Barcelona zvanično je pod istragom zbog sumnje da su potkupljivali sudije, a sadašnji trener i nekadašnji igrač katalonske ekipe Xavi je šokiran tim optužbama.

FOTO: EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
FOTO: EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Sud u Barceloni je jučer potvrdio optužnicu protiv Barcelone za davanje mita sudijama u slučaju “Negreira”, te im prijeti i izbacivanje iz Evrope.

Uoči duela sa Sevillom trener Xavi je na jučerašnjoj konferenciji za medije odbacio svaku mogućnost krivnje njegovog kluba.

Na presici je trener Katalonaca Xavi Hernandez morao odgovarati na pitanja vezana za današnji skandal. Odbacio je svaku mogućnost krivnje njegovog kluba.

– Ne razmišljam o tome. Imam vrlo malo vremena i fokusiran sam na momčad. Što nam se dogodilo u Mallorci, što nas čeka protiv Seville… Ne razmišljam o tome. Svaki sljedeći tjedan stiže nova vijest. A moje mišljenje već znate. Pogledajte arhivu novina. Nikada se nije imao osjećaj da su nam suci pogodovali”, rekao je veliki Xavi pa je priznao da mu se momčad više muči nego lani:

– Gubimo duele, loše smo postavljeni… I napadamo prije vremena. Nedostaje nam mirnoće. Puno je nepotrebnih gubitaka lopte. Nije sve bilo savršeno ni prije, kao što ni sada nije sve loše. Na dobrom smo putu, vjerujte. Uvijek je važno pobjeđivati ​​kako bismo imali dobar osjećaj za sljedeće utakmice. U ovoj kući remi je alarm. U Mallorci nismo bili dobri. Analizirali smo to. Sutra možemo ponovno postati lideri dok čekamo ostale rezultate”, prenio je Index.

Prihvati notifikacije