Fudbal

"Zmajevi" trenirali, Kodro otkrio prve probleme: "Ekipa treba imati tri-četiri prepoznatljiva koncepta" (FOTO)

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine nakon današnjeg okupljanja na Ilidži počeli su pripreme za kvalifikacione utakmice s Lihtenštajnom i Islandom, a večeras od 18 sati u Butmiru odradili su prvi trening.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Popularni “zmajevi” pripremaju se za utakmice u sklopu kvalifikacija za EURO, javlja Anadolu.

Novi selektor Meho Kodro obratio se medijima pred večerašnji trening navodeći da su igrači dobro raspoloženi i vedri.

Na pitanje kakav je osjećaj poslije petnaestak godina ponovo predvoditi “zmajeve” rekao je da je jedva čekao da dođe taj momenat.

“Prelijep je osjećaj, šta da vam kažem, jedva sam čekao da dođe taj momenat, pošto evo mjesec, malo više čak, da sam selektor, pa bilo je malo više pripremnih radova i očekivao sam kad će doći igrači, kad ćemo početi s radom”, rekao je Kodro.

FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA
FOTO: ANADOLIJA

Prva utakmica očekuje ih u petak kada u Zenici gostuje Lihtenštajn te će selektor i stručni štab imati tek par dana za pripreme.

“Od samog starta znali smo na koje vrijeme možemo da računamo. Nadam se da će ono što smo zamislili biti produktivno, da će igrači prihvatiti i na kraju da će dati rezulta. Organizacija je za mene vrlo važna. Radit ćemo taktičke zamisli. Ekipa treba imati tri-četiri prepoznatljiva koncepta. Da na taj način pokušamo vratiti samopouzdanjet”, rekao je Kodro.

Dodao je da postoje problemi i s povredama, odnosno da je Adrian Leon Barišić došao povrijeđen, a da je Anel Ahmedhodžić takođe imao problem s povredom.

Govoreći o “kultu reprezentcije” i podršci navijača Kodro je rekao:

“Naše su želje baš velike, da ovo što radimo odradimo da valja, a igračima je potrebno vjere u njih kao i podrška.”

Standings provided by Sofascore
Prihvati notifikacije