Fudbal

Selektor o pozivanju Kenana Kodre: Sada ja trebam da ga ne zovem samo jer je moj sin?

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Meho Kodro, govorio je na press konferenciji i o pozivanju svoga sina Kenana, napadača Fehervara.

FOTO: NFSBIH
FOTO: NFSBIH

Šta da vam odgovorim. Pitate me često za Kenana, ja tu nemam šta da puno dodam. Kenan je moj sin, volim ga puno, volim ga najviše na svijetu, to nema dileme. Kenan će igrati onoliko koliko zaslužuje, ako ne bude zaslužio neće. Dalo se da Kenan igra, kod prethodnih selektora je pozivan. Desilo se da dođem sada i on je tu. Ja vam kažem igraće koliko bude zaslužio. Vi meni možete reći da je to subjektivno, ali da, sve je subjektivno. Kenan igra dobro, daje golove, kapiten, šta sada ja trebam da ga ne zovem samo jer je moj sin. Evo dajte mi jedan razlog da ga ne pozovem. Sarađivao sam sa njim u Real Sociedadu i stalno se postavljalo to pitanje. Stvarno mislim, Kenan je bio dugo godina u mojoj sjeni i mislim da mu je moje ime više odmoglo nego pomoglo u životu. S tim moramo da živimo. Vi imate pravo da postavite to pitanje, ali za mene je to vrlo emotivno pitanje. Svjestan sam težine toga, poziva i nepoziva. U ludim snovima sanjam da igramo, da Kenan uđe i da gol i da budemo u delirijumu, rekao je Meho Kodro, prenosi Sport1.

Naša reprezentacija će se okupiti 4. septembra na Ilidži. Prva utakmica igra se 9. septembra, dok na Islandu gostujemo 11. septembra.

Prihvati notifikacije