Fudbal

Kodro: Možda bi nam veći problem napravilo da smo pobijedili 4-5 razlike

Bosna i Hercegovina večeras je u okviru 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine, savladala selekciju Lihtenštajna rezultatom 2:1.

FOTO: FSBIH
FOTO: FSBIH

Golove za našu reprezentaciju postigao je Edin Džeko, te auto-golo Simona Luchingera stigli do prednosti od dva gola razlike.

Bravura igrača Lihtenštajna viđena je u 21. minuti, kada “suhim listom” Sandro Wolfinger matira Ibrahima Šehića za konačnih 2:1.

“Ja bih dao prioritet bodovima, mislim da je vrlo važno da dobijemo utakmicu. Malo smo pali nakon primljenog gola, po meni je prvo poluvrijeme bilo dosta korektno. U drugom smo poluvremenu malo pali. To je normalno, vrlo smo kratko vrijeme tu, zadovoljan sam, mislim da bi nam veći problem napravilo da smo dobili sa 4-5 razlike. Sutra ćemo sve analizirati, putujemo na Island pa ćemo vidjeti”, rekao je Kodro.

Elvir Boljić je upitao o formaciji, da li je takva bila zbog protivnika ili ćemo tako igrati.

“Počeli smo u sistemu 3-4-1-2, mislio sam da je to dobar sistem jer je Lihtenštajn slično izašao. Izgledalo mi je to korektno, prvo poluvrijeme je bilo naročito dobro preko strane Kolašinca. Poslije smo prebacili sistem, razlog je bio taj da ojačamo sredinu. Ulazak Amira i Tahirovića donio nam je malo čistoće u iznošenju lopte. Lihtenštajn je ekipa koja je jaka u smislu da dobro stoje. Drugo poluvrijeme oni su pali, naši igrači su malo kasnije došli do više izražaja upravo zbog toga”, naglasio je Kodro.

Na opasku kako mu je izgledao Lihtenštajn, rekao je:

“Slovačka je jedva dobila Lihtešnštajn koja je sedam bodova iznad nas, Funfustuck je fino posložio ekipu, to je njemački trener. Mislim da će oni biti čvršći i u ostalim utakmica koje ih čekaju, ne slažem se da smo loše odigrali danas, čak šta više dobro je bilo”, završio je Kodro.

Prihvati notifikacije