Fudbal

Vlasnici Milana najavili izgradnju novog stadiona

Vlasnici bivšeg europskog nogometnog prvaka AC Milana najavili su izgradnju novog stadiona kako bi se "Rossoneri" mogli ravnopravno takmičiti s elitnim ekipama na kontinentu, rekao je u četvrtak njihov najviši izvršni direktor Gerry Cardinale.

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI
FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Govoreći na londonskom Financial Times Business of Football Summitu, Cardinale je najavio da će klub dobiti “novu kuću sa 70.000 sjedala”.

To bi trebalo biti dobro ne samo za Milan, to bi trebalo biti dobro za Italiju i Serie A”, rekao je Cardinale.

AC Milan i gradski suparnik Inter već neko vrijeme razmišljaju o selidbi s povijesnog stadiona San Siro, koji je u vlasništvu lokalnih vlasti, i izgradnji vlastitih zasebnih stadiona na periferiji grada.

“Otvorit ću kompaniju koja će graditi ovaj stadion, a onda iskreno želim da ta tvrtka gradi stadione i za sve druge momčadi u Serie A”, dodao je osnivač investicijske tvrtke RedBird Capital koja je 2022. kupila kontrolni paket dionica AC Milana ugovorom vrijednim oko 1,2 milijarde eura.

Govoreći zajedno s Cardinaleom, legendarni Šveđanin Zlatan Ibrahimović je kazao kako San Siro nosi “sjajna sjećanja, ali uvijek postoji novi početak za sve”.

Ibrahimović je svoju igračku karijeru završio u Milanu 2023. i sada radi kao viši savjetnik vlasnika kluba.

Gradske vlasti Milana prošlog su vikenda rekle kako žele vidjeti mogu li sarađivati s klubovima na mogućem preuređenju San Sira.

Ekipa Milana je bila europski prvak sedam puta, a posljednji put to je bilo 2007.

Prihvati notifikacije