Fudbal

Četiri italijanska velikana predložila smanjenje Serie A. Evo kako su klubovi glasali

ANSA navodi kako su se predstavnici Intera, Juventusa i Milana sastali prošlog vikenda s predsjednikom Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Gabrieleom Gravinom, zalažući se za promjenu formata.

FOTO: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI
FOTO: EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Većina klubova italijanske Serie A glasala je za to da u najvišem razredu talijanskog nogometa ostane 20 klubova, objavila je Lega Serie A u ponedjeljak, nakon sastanka u Milanu.

Pročitajte još

Samo su četiri kluba glasala za smanjenje Serie A na 18 klubova – Juventus, Inter, Milan i Roma.

To je navelo predsjednika Torina Urbana Caira da optuži vodeće klubove za pokušaj stvaranja Mini Super lige.

“Današnji sastanak potvrdio je da većina klubova želi zadržati 20 ekipa zato što druge vodeće europske lige, uključujući špansku i englesku, također imaju 20 klubova”, dodao je.

ANSA navodi kako su se predstavnici Intera, Juventusa i Milana sastali prošlog vikenda s predsjednikom Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Gabrieleom Gravinom, zalažući se za promjenu formata prema kojoj bi u Serie A bilo 18 klubova umjesto 20.

“Vrijeme je bilo potpuno pogrešno. Nismo podijeljeni, ali oni su imali pogrešan stav i mislim da im je nedostajalo međusobnog poštovanja”, rekao je Cairo.

Serie A se prebacila s 18 na 20 klubova u sezoni 2004./05. Predsjednik Milana Paolo Scaroni inzistirao je na tome da se Serie A treba vratiti na 18 klubova kako bi se smanjio broj utakmica, posebno za ekipe uključene u evropska takmičenja, prenosi Index.

Prihvati notifikacije