Fudbal

Udovica Siniše Mihajlovića otkrila dirljivi gest njegovog zadnjeg kluba

Mihajlović je 16. decembra 2022. godine, poslije duge i teške bolesti, a prije nego što je završio u bolnici morao je da napusti mjesto trenera italijanskog kluba.

FOTO: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
FOTO: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Fudbalski klub Bologna porodici preminulog Siniše Mihajlovića uplaćivao je svaku platu koju je stručnjak iz Srbije trebalo da dobije do kraja ugovora, otkrila je supruga legende Arijana.

Mihajlović je 16. decembra 2022. godine, poslije duge i teške bolesti, a prije nego što je završio u bolnici morao je da napusti mjesto trenera italijanskog kluba. Njegov ugovor trajao je do juna 2023. godine, a njegov ugovor je do ljeta u potpunosti isplaćen.

“Bologna je uplaćivala platu mog supruga sve do posljednjeg dana njegovog ugovora u junu 2023. To je nevjerovatan gest koji mi je davao sigurnost u danima konfuzije. Niko od ljudi u klubu nas nije zaboravio, to je poseban klub u posebnom gradu”, rekla je Arijana za “Messagero”.

Baš predstojećeg vikenda, u nedjelju u podne, sastaju se dva kluba čiju historiju je jednim dijelom obilježio Mihajlović, a Arijana je istakla da će taj meč označiti njen povratak fudbalu.

“To je Sinišin meč, bit ću na stadionu, vratit ću se fudbalu od kojeg sam se udaljila. Moji sinovi su zainteresovani za taj meč, oni su zagriženi navijači Lazia. I navijači Lazia su posebni, učinili su da se ne osjećam samom, voljeli su Sinišu kao i navijači Bologne”, naglasila je Mihajlovićeva supruga.

Mihajlović je Bolognu vodio prvo od 2008. do 2009. godine, a potom ponovo od 2019. na ukupno 131 utakmici. Između je, između ostalog, bio trener Fiorentine, Sampdorije, Milana i Torina, kao i selektor Srbije.