Ostalo

VIDEO Haos u Abu Dhabiju: Borba prekinuta, borci htjeli nastaviti, morao ih smirivati šef UFC-a

Borba između Magomeda Ankalaeva i Johnnyja Walkera na ludom UFC 294 spektaklu prekinuta je nakon nešto više od tri minute borbe, a ono što se dogodilo nakon toga teško je za opisati.

FOTO: X / SCREENSHOT / @UFC
FOTO: X / SCREENSHOT / @UFC

Borba od koje se puno očekivalo započela je odmjeravanjem snaga na nogama, gdje je Ankalaev bio nešto bolji, no Walker je isto imao što za reći. Upravo to je natjeralo Ankalaeva da u prvoj prilici krene po klinč, a onda i eventualno rušenje.

Bilo je to u trenutku kad je Walker primio udarac u tijelo, nakon kojeg je kratko klonuo, a onda pokušao kontrirati koljenom. Uspio je to Ankalaev anulirati i doći do klinča, a onda se akcija nastavila uz rub borilišta.

Ilegalni udarac riješio borbu

Tamo je Ankalaev u jednom trenutku pogodio ilegalno koljeno, odnosno udarac koji je zabranjen dok se protivnik nalazi u poziciji s dvije tačke na podu borilišta, od čega je jedna stopalo.

Walkera je krenuo pregledavati liječnik, koji je nakon razgovora s borcem sudu rekao da ovaj nije spreman nastaviti borbu. No, čini se da to ljekar nije rekao samom borcu, pa je Walker umjesto prihvaćanje prekida krenuo u napad na svog protivnika. Za nastavak borbe bio je spreman i Ankalaev pa je dvojac pod očitim adrenalinom krenuo rastavljati veći broj ljudi, među kojima se nalazio i predsjednik UFC-a, Dana White.

Nakon što su ih smirili, ostalo je pitanje hoće li tu biti diskvalifikacije Ankalaeva, ali to se ipak nije dogodilo. Sudac je procijenio kako je riječ o nenamjernom udarcu radi kojeg je prekinuta borba i zbog toga je ona poništena, odnosno “no contest”.

Prihvati notifikacije