Ostalo

Agentica došla testirati Jona Jonesa pa otišla na policiju. Evo što kaže UFC prvak

Dok se čeka vijest o novom datumu i hoće li uopće biti meča protiv Stipe Miočića, Jon Jones upada u probleme sa zakonom, a u subotu je objavio videoporuku u kojoj se brani od optužbi za napad i prijetnje smrću antidopinškoj agentici koja mu je banula u kuću zbog nenajavljenog testiranja.

FOTO: 
TALKSPORT
FOTO: TALKSPORT

Incident se navodno dogodio na Jonesovu imanju u Albuquerqueu 30. martu kad su ga posjetili agenti Drug Free Sport Internationala. Agentica je policiji prijavila da joj je UFC-ov teškaški prvak nasilno uzeo telefon te prijetio njoj i kolegi da će ih tužiti, odbijao testiranje, pa čak im i prijetio smrću.

Naposljetku je 36-godišnji borac pristao dati uzorak urina, a agentica je prijavila da je širio miris alkohola te pristao na testiranje tek nakon navodnih prijetnji.

Jones je u subotu objavio snimku sa svoje nadzorne kamere na kojoj se vidi kako miroljubivo ispraća posjetitelje i čak agentici daje high-five. Uz snimku je napisao objašnjenje što se dogodilo tog dana.

“Želim se izjasniti zbog izvještaja da sam navodno prijetio agentici i uzeo joj telefon. Želim pojasniti da ova snimka pokazuje oboje agenata kako odlaze iz moje kuće, pozdravili smo se s high-five i zagrljajem.

Iako sam bio frustriran zbog neprofesionalnosti i koristio psovke u toj frustraciji, završilo je prijateljski, a nipošto prijetnjama. Zapravo sam kod kuće imao prijateljevu rođendansku zabavu. Moram reći da se ova agentica ponašala prilično neprofesionalno i prekršila standardni protokol. U 20 godina podvrgavanja dopinškim testovima nikad nisam imao ovakav incident s agentom”, napisao je Jones.

On je u martu 2023. nakon višegodišnjih priprema debitirao u teškoj kategoriji UFC-a i protiv Ciryla Ganea osvojio naslov upražnjen odlaskom Francisa Ngannoua. Nakon toga trebao se u novembru boriti protiv Stipe Miočića, ali nekoliko dana prije borbe povukao se zbog ozljede od koje se još nije oporavio.

Još se ne zna hoće li ikada doći do okršaja Jonesa i Miočića, pa čak ni hoće li ijedan od njih ikad više ući u kavez. U međuvremenu je Britanac Tom Aspinall osvojio privremeni pojas i čeka novosti o Jonesu i Miočiću, kao i ostatak borilačkog svijeta.