Ostalo

Otkazan jedan od najiščekivanijih mečeva u historiji UFC-a: Ništa od Miočića protiv Jonesa

Otkazan je jedan od najiščekivanijih mečeva u UFC-ovoj historiji. Borba za titulu prvaka teške kategorije između Stipe Miočića i Jona Jonesa neće se održati 11. novembra kako je bilo najavljivano. Potvrdio je to prvi čovjek promocije Dana White uz obrazloženje da se Jones povrijedio na treningu i da neće biti spreman za borbu.

FOTO: 
TALKSPORT
FOTO: TALKSPORT

Samo dan nakon što je UFC videom najavio borbu zakazanu za 11. novembar u Madison Square Gardenu na svom eventu 295, White je današnjom objavom na društvenim mrežama razočarao brojne navijače. Miočić se, kao jedan od najboljih teškaša ikada, trebao u oktogon vratiti nakon dvije godine i osam mjeseci nakon što je izgubio pojas prvaka od Francisa Ngannoua.

Miočić je rekorder UFC-a

Miočić je rekorder promocije u teškoj kategoriji po broju odbrana naslova i pobjeda u mečevima za titulu. Svoju prvu titulu osvojio je protiv Fabricia Werduma 2016. godine, a potom je branio u borbama s Alistairom Overeemom, Juniorom dos Santosom i Francisom Ngannouom.

Godine 2018. izgubio je titulu u prvoj borbi trilogije s Danielom Cormierom, potom ju je protiv istog borca vratio u svoje vlasništvo, a onda još jednom i odbranio. Od marta 2021. i Ngannouovog nokauta nije se borio.

Jones mora na operaciju

Legendarni Jones kroz cijelu karijeru ima samo jedan poraz, a doživio ga je 2009. godine. Od 2011. do 2020. bio je prvak poluteške kategorije, a u svom jedinom meču u teškoj kategoriji svladao je Ciryla Ganea u martu ove godine za titulu koju je sada trebao braniti protiv pet godina starijeg američkog borca hrvatskog porijekla.

Obojica su bila u intenzivnim treninzima, a tokom jednog takvog Jonesu je stradala tetiva u ramenu. Bit će mu potrebna operacija, a nakon nje osam mjeseci rehabilitacije.