Fudbal

Vico Zeljković najavio gradnju osam novih terena, ali samo u Republici Srpskoj

U toku su radovi na rekonstrukciji terena na Gradskom stadionu u Banjaluci, te stadionima Rođeni i Tušanj, a ubrzo nas u BiH čekaju novi radovi.

FOTO:
FOTO:

Tačnije, u manjem bh. entitetu će biti izgrađeno čako sam terena s vještačkom travom, a to je potvrdio predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković.

Tereni će biti izgrađeni u saradnji s područnim savezima i općinama u RS, a Zeljković je objavio da se kreće u realizaciju tog projekta.

“Ponosan sam na jedan od najvećih projekata FSRS od njegovog osnivanja. Siguran sam da ćemo obezbjeđivanjem boljih uslova privući još veći broj dječaka i djevojčica da se bave fudbalom, a da ćemo klubovima koji budu koristili terene i svim područnim savezima olakšati rad i pomoći da ostvare bolje rezultate. Ovo je samo realizacija prve faze obećanja koje sam dao kada sam postao predsjednik FSRS, a to je da će širom Republike Srpske biti izgrađeno oko 20 terena sa vještačkom podlogom”, rekao je Zeljković.

Podsjetimo, uskoro trebaju početi i radovi na zamjeni travnjaka na Koševu, a u narednim mjesecima i Pod Bijelim brijegom. Potom će na red doći i Pecara, Police, Mokri Dolac i ostatak terena u PLBiH.

Prihvati notifikacije