Fudbal

Haos koji su NSBiH i Sheffield uradili oko Anela Ahmedhodžića dugo nije viđen u svijetu fudbala

Menadžer Sheffield Uniteda Paul Heckingbottom nagovijestio je povratak Anela Ahmedhodžića na zelene terene krajem ove sedmice.

FOTO: SHEFFIELD UNITED
FOTO: SHEFFIELD UNITED

Sheffield večeras igra utakmicu 13. kola Championshipa protiv QPR-a, a našeg defanzivca neće biti u sastavu, no može ga se očekivati već za vikend kada njegov klub gostuje kod Stokea.

“Postoji mogućnost da Anel bude na raspolaganju sljedećeg vikenda. Vidjećemo kakva će biti situacija, sretni smo sa njegovim načinom oporavka, ali nećemo preuzimati nikakav rizik po pitanju njegove povrede. Ovakve povrede mišića su komplikovane, morate se dobro nositi sa njima, ne trebate požurivati igrače da se što prije vrate na teren jer će stvari biti samo gore i gore”, rekao je Heckingbottom.

Podsjećamo, Ahmedhodžić nije došao na okupljanje reprezentacije BiH za Ligu nacija, a NFSBiH je saopštio da će Zmaj pauzirati naredne četiri sedmice, a to se nije dopalo Sheffieldu i njihovom menadžeru, pošto Ahmedhodžić nije napuštao grad i bilo je nemoguće odrediti dijagnozu i dužinu njegove povrede.

Sve u svemu, povreda bh. reprezentativca je kraća nego što se činilo i na teren se vraća u sljedećem kolu protiv Stoke Cityja.

Prihvati notifikacije