Fudbal

Odluka NFSBiH stvorila veliki razdor u reprezentaciji BiH: Neki igrači razmišljaju da napuste Zmajeve?!

Užasna odluka Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH

FOTO: 
MACIEJ KULCZYNSKI/EPA
FOTO: MACIEJ KULCZYNSKI/EPA

Fudbalska reprezentacija BiH u novembru će igrati prijateljsku utakmicu sa Rusijom nakon odluke Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH da prihvati poziv Rusije.

Nakon početnog šoka objavom ove informacije iz Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH i bojazni od UEFA suspenzije, postalo je jasno da suspenzije neće biti jer UEFA nije nadležna da nadzire odigravanje prijateljskih utakmica. No, problem je dublje prirode.

Pojedini članovi Izvršnog odbora NFSBiH koji nisu za odigravanje ove utakmice bijesni su što nisu konsultovani oko konačne odluke, a šok nije ništa manji ni kod reprezentativaca BiH, piše Sport1.ba.

Kako smo uspjeli saznati, nekolicina njih je već poslala poruke čelnicima saveza i selektoru da nema namjeru igrati u Rusiji. Osim što neće biti na raspolaganju reprezentaciji u Rusiji, neki, kako saznaje Sport1.ba, razmišljaju i o daljem angažmanu u reprezentaciji općenito.

Pročitajte još

U priču oko utakmice u Rusiji već su se uključile i političke stranke, pa je jasno da nam slijedi nekoliko izuzetno teških dana, a ostaje nada da će prevladati razum.

Razum je u ovom momentu svakako otkazivanje utakmice i izvinjenje Ukrajini, ali i cijelom svijetu zbog glupave odluke da se u ovakvom momentu prihvati prijateljska utakmica protiv Rusije.