Ostalo

U Sarajevu predstavljeni bh. karatisti koji su "protutnjali" Gruzijom

Karate savez Bosne i Hercegovine predstavio je danas u Sarajevu osvajače medalja na nedavno održanom Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U-21 takmičare u Gruziji, te ponovo skrenuo pažnju na nedovoljnu podršku institucija jednom od najuspješnijih sportova u BiH.

FOTO: FENA/HAZIM ALJOVIC
FOTO: FENA/HAZIM ALJOVIC

Istaknuto je da su zlatne medalje osvojili Emina Sipović, Ali Arnautović, Anes Bostandžić i Bekir Grabus, a u ukupnom poretku ispred BiH su bile samo Francuska i Italija.

Također, srebrenu medalju osvojila je Ajla Sipović, a bronzanu Nejra Sipović.

Predsjednik Karate saveza BiH Zdenko Klepić čestitao je osvajačima medalja i poručio da su ti uspjesi rezultat ozbiljnog rada i zalaganja, te da na njih svi možemo biti ponosni.

Pročitajte još

Emina Sipović je naglasila da je put do zlatne medalje bio vrlo zahtjevan, ali da je u finalu dobila predstavnicu Slovenije rezultatom 4 – 1, na šta je izuzetno ponosna.

Bostandžić je izjavio da je imao težak raspored na prvenstvu da bi u finalnoj borbi protiv predstavnika Azerbejdžana pobijedio nadmoćno rezultatom 8 – 0 i postao prvak Evrope.

Arnautović je naveo da je u finalu pobijedio predstavnika Ukrajine koji je do te borbe bio prvak Evrope, te prvi na svjetskoj rang listi u svojoj kategoriji.

Grabus je pojasnio da u borbi za zlato pobijedio borca iz Gruzije i ujedno tada aktuelnog prvaka Evrope, što mu predstavlja motiv da pokuša osvojiti zlato i na svjetskom prvenstvu.