Ostalo

U Sarajevu počeo Evropski džudo kup za juniore

U Sarajevu je danas počeo Evropski kup za juniore koji se nalazi u kalendarima Evropske džudo unije (EJU) i Međunarodne džudo federacije (IJF).

FOTO: AA
FOTO: AA

Džudo savez Bosne i Hercegovine, kao jedan od najboljih organizatora događaja i zvanično najbolji tehnički organizator u 2022. godini, bit će domaćin ovog dvodnevnog takmičenja.

Na takmičenju, koje je prvo od pet međunarodnih koje će u ovoj godini organizovati Džudo savez Bosne i Hercegovine, učestvuju 23 zemlje s više od 300 džudoka.

BiH će predstavljati 61 takmičar, od čega 32 džudista i 29 džudistkinja.

Veliki broj takmičara stigao je iz Turkiye, kao i zemalja regiona, Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Na ovom takmičenju su Ahmed Mulalić, Lazar Ždrale, Elma Poprženović, Petar Kožul i Sofija Pajić, a s obzirom na njihovo dosadašnje internacionalno iskustvo s pravom se može reći da ni medalje nisu nedostižne.

Prvo takmičarskog dana džudistkinje će se boriti u kategorijama -63 kg, -70 kg, -78 kg i +78 kg, dok će na tatami u muškoj konkurenciji izaći takmičari u kategorijama -60 kg, -66 kg i -73 kg.

Iz bh. saveza rečeno je da su prvo od ukupno pet takmičenja, koja će ugostiti, dočekali potpuno spremni i da se s pravom nadaju da će organizacija proteći u najboljem mogućem redu.

Prihvati notifikacije