Ostalo

Bostandžić: Obećavam još mnogo medalja!

Karatisti iz Bosne i Hercegovine danas su ostvarili fenomenalan uspjeh na Evropskom prvenstvu u Gruziji.

FOTO: KARATE SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE
FOTO: KARATE SAVEZ BOSNE I HERCEGOVINE
Arhiva

Anes Bostandžiću osvojio je zlatnu medalju u kategoriji borbe U21 + 84 kg, Anes je svojim sjajnim nastupom u finalu savladao predstavnika Azerbejdžana rezultatom 8:0.

“Napokon, evropsko zlato je tu. Znam koliko sam se borio, trudio i želio ovu medalju i napokon uspio. Ova godina je odlično krenula, bili smo u finalu Premijer lige i evo sada zlato je tu. Veliko hvala mojim roditeljima, hvala mom treneru Denisu Muhoviću, hvala mojim kolegama iz mog kluba. Želim se svima zahvaliti, jer ovo je jedan zajednički uspjeh svih nas. Obećavam vam da ću još mnogo donijeti medalja za Bosnu i Hercegovinu, nastavljamo dalje”, poručio je Bostandžić, prenio je N1.

Emina Sipović osvojila je zlatnu medalje u kategoriji borbe U21 -61 kg, a Emina je u finalu savladala predstavnicu Slovenije rezultatom 4:1.

“Danas sam postala prvakinja Evrope mladih seniorki do 61 kg. Ovo je moja druga evropska medalja, sada je zlatnog sjaja. Tako sam bila ponosna i sretna prilikom intoniranja moje himne. Isto tako bih voljela pomenuti da su pored mene, medalje osvojile i moje dvije sestre Nejra i Ajla. Nejra je osvojila treće mjesto, dok je Ajla postala viceprvakinja Evrope. Ovo je jedan historijski značaj za Bosnu i Hercegovinu, jer je jedinstven slučaj tri sestre iz iste kuće osvajaju medalje na najvećoj smotri Evrope”, kaže ponosna Emina.

Prihvati notifikacije