Ostalo

Što si se kreveljio, kreveljio si se: Turski mesar koji je maltretirao Argentince požalio je što mu je to i palo na pamet

Podsjetimo, on je prekršio pravilo koje kaže da niko osim prethodnih osvajača i čelnika države ne smije da drži čuvenu "Boginju"

FOTO: INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: INSTAGRAM/SCREENSHOT

Loše se piše poznatom turskom mesaru Nusretu Gokčiju poznatijem pod nadimkom “Salt Bae” zbog načina na koji je posipao so po svojim specijalitetima u elitnom restoranu, a po čemu je postao poznat širom planete zbog mima.

On je na proslavi nakon finala Svjetskog prvenstva bukvalno rečeno “dosađivao” igračima Argentine koji su samo željeli da podijele najradosniji momenat sa svojim najmilijima.

Može se reći da je najnaporniji bio sa Lionelom Mesijem, kojeg je prvo povukao za rukav kako bi se slikao sa njim, a ovaj ga odbio, da bi malo nakon toga ponovo to učinio, a Argentinac je samo kako bi ga se “otarasio” stao na sekund da bi se fotografisao.

Pročitajte još

Ali tu nije prestao hir “Salt Bae”-a, koji je potom dosađivao Lisandru Martinezu, kao i Angelu di Mariji. Neki su “pobjegli” iz kadra kako ne bi uopšte morali da podijele momenat sa poznatim turskim mesarom, a neki su nevoljno stajali dok je ovaj radio ono što radi u svom mimu.

Uz to, držao je pehar koji je namijenjen pobjednicima Mundijala, čime je prekršio jako važno pravilo FIFA koje kaže da samo prethodni osvajači Svjetskog prvenstva zajedno sa čelnicima države smiju da ga nose u rukama. A “Salt Bae” je odlučio da ga svojevoljno uzme iz ruku Anhela di Marije.

Sve u svemu, sada se Nusretu ne piše dobro. FIFA je otvorila istragu i očekuje se da turski mesar bude oštro kažnjen. Vjerovatno mu je ovo bio posljednji put ikada da će se naći na terenu, ali i tribinama neke od utakmica pod okriljem ove kuće.

Prihvati notifikacije