Ostalo

Ovako su navijači Chelseaja proslavili Haalandovo zlostavljanje Joška Gvardiola

Joško Gvardiol (21) je nakon sjajnih partija na SP-u postao najtraženiji defanzivac na tržištu te vjerovatno u idućem prijelaznom roku i najskuplji defenzivac u historiji.

FOTO: SCREENSHOT/TWITER
FOTO: SCREENSHOT/TWITER

Naravno, najbolji i najbogatiji svjetski klubovi i ranije su znali za njega, ali prije svih ostalih, Manchester Cityja, Liverpoola i Reala, za Gvardiola se nije samo ozbiljno interesirao nego je i ponudu poslao Chelsea.

Chelsea je prvi želio Gvardiola. Slao je ponude za njega prošlog ljeta i ove zime

Još prošlog ljeta davao je za njega oko 75 miliona eura, ali je Leipzig to odbio, kao i desetak miliona eura više tokom nedavnog, zimskog prijelaznog roka.

Nakon toga te uključenja spomenutih velikana u licitaciju za Gvardiola, postalo je jasno da će klub koji ga želi kupiti morati Leipzigu platiti odštetu debelo preko 100 miliona eura. Uskoro je favorit za dovođenje Gvardiola postao Manchester City.

Zbog toga je Chelsea kupio Benoita Badiashilea iz Monaca. Gvardiolov vršnjak i njegova prinudna zamjena koštala je Chelsea 38 miliona eura. Odmah po dolasku mladi Francuz pokazao se kao pojačanje i postao nezamjenjivi prvotimac.

Poznato je da je došao u Chelsea prije svega zato što Leipzig nije puštao Gvardiola, pa ga se zato uspoređuje s Hrvatom. Navijači Chelseaja i inače su oduševljeni Francuzom, ali od sinoć slave što im je došao Badiashile, a ne Gvardiol. Razlog je Gvardiolova katastrofalna partija na uzvratu osmine finala Lige prvaka kod Manchester Cityja, piše Index.

Prinudnu, ali sjajnu zamjenu za Gvardiola su ugurali u trending ovim viralnim tvitom

Domaćin je prošao pobjedom 7:0, a Erling Haaland je pored nemoćnog Gvardiola zabio pet golova, i to za samo 41 minutu. Zbog toga navijači Chelseaja toliko slave to što je njihov klub doveo Badiashilea za trećinu novca koji je Leipzig tražio za Gvardiola da su #badiashile ugurali u trending na Twitteru, a na toj društvenoj mreži viralan je postao tvit na kojem su pouka i poruka o isplativosti Badiashilea u odnosu na Gvardiola prikazane ovako: