Fudbal

Slovenačka policija: Pojačat ćemo prisustvo zbog utakmice mladih fudbalera Slovenije i BiH

Slovenačka policija objavila je da će danas pojačati prisustvo snaga sigurnosti u Murskoj Soboti, gdje će se u 18 sati u grupi “H“ kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sastati mlade (U21) reprezentacije Slovenije i Bosne i Hercegovine.

FOTO: FSBIH
FOTO: FSBIH

“U Murskoj Soboti, u petak, 22. marta, u 18 sati, igra se U21 kvalifikaciona fudbalska utakmica između muških reprezentacija Slovenije i Bosne i Hercegovine. Budući da se na utakmici očekuje veliki broj navijača iz Slovenije i Bosne i Hercegovine, pojačat ćemo prisustvo policijskih službenika u Murskoj Soboti, kao i u njenom bližem i širem okruženju, kako bismo osigurali sigurnost učesnika i ostalih građana i njihovu imovinu“, naveli su iz slovenačke policije te upozorili:

“U cilju dokumentovanja eventualnih narušavanja javnog reda i mira i drugih devijantnih radnji, koristićemo i tehnička sredstva za fotografisanje i audio i video snimanje prije i tokom manifestacije, kako na stadionu tako i u samom gradu“.

Istakli su da se svi posjetioci utakmice i ostali građani moraju pridržavati uputstava policije i drugih organa koji će osigurati red na javnoj manifestaciji.

“Osnovna svrha ovih aktivnosti je sprečavanje narušavanja javnog reda i mira i drugih devijantnih ponašanja i obezbjeđivanje sigurnosti ljudi i njihove imovine“, zaključili su.