Fudbal

Mlada reprezentacija BiH danas igra protiv Slovenije

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas se u Morskoj Doboti sastaje sa selekcijom Slovenije u kvalifikacijskoj utakmici za EURO 2025. godine.

FOTO: FSBIH
FOTO: FSBIH

Selektor Igor Janković očekuje pozitivan rezultat.

Pročitajte još

“Vjerujem da nas čeka izuzetno zahtjevna utakmica, ali pozitivan rezultat bi nas zadržao u igri. Međutim, pred nama je izuzetno kvalitetan protivnik koji je već osvojio devet bodova kao i Francuska, što znači da neće biti lako. Posebno imajući u vidu sve što smo prošli u prethodnom periodu, sa mnogim promjenama u timu. Ipak, naši momci su izuzetno predani i profesionalni u ispunjavanju svojih obaveza. Željni su dokazivanja i očekujemo da ćemo postići dobar rezultat koji će nas i dalje držati u igri za plasman na veliko takmičenje. Sigurni smo da ćemo dati sve od sebe i obećavamo kvalitetnu igru. Nadam se da ćemo imati razloga za slavlje nakon utakmice” rekao je Janković.

BiH nakon četiri kola zauzima pretposljednje mjesto u grupi sa samo tri boda. U prva tri kola doživjela je poraze od Slovenije, Austrije i Francuske, a pobijedila je Kipar u gostima.

Meč Slovenija – Bosna i Hercegovina na programu je u 18 sati na stadionu “Fazanerija”.