Fudbal

Ronaldo suočen s teškim optužbama za silovanje

Kako piše Sky News, odvjetnici koji zastupaju Cristiana Ronalda danas će se vratiti na sud u pravnoj bici oko tajnog novca koji je 2010. godine platio ženi koja ga je optužila da ju je silovao.

FOTO: ROLEX DELA PENA / EPA
FOTO: ROLEX DELA PENA / EPA

Igrač je platio Kathryn Mayorga koja se odrekla prava na anonimnost – 375.000 dolara (275.000 funti) u tajnom novcu, prenosi N1.

Tvrdila je da ju je silovao u hotelskoj sobi u Las Vegasu u junu 2009. – što je on žestoko negirao.

Tužbu kojom se tražila daljnja isplata odbacila je u junu prošle godine američka okružna sutkinja Jennifer Dorsey zbog nesavjesnog ponašanja i korištenja ukradenih povjerljivih dokumenata. Ali u srijedu će američki prizivni sud saslušati odvjetnike koji pokušavaju oživjeti nastojanje gđe Mayorge da prisili Ronalda da plati više miliona.

Njezin pravni tim traži od 9. prizivnog suda SAD-a da poništi odbacivanje slučaja i ponovno otvori građansku parnicu koju je prvo podnijela u Nevadi 2018.

Oni će tvrditi da je sudac saveznog suda u Nevadi pogriješio jer je odbijao pokušaje gospođe Mayorga da otpečati i uključi kao dokaz ugovor o povjerljivosti koji je potpisala 2010. u prihvaćanju plaćanja od Ronalda.

U izjavi objavljenoj u oktobru 2018., Ronaldo je rekao: “Čvrsto poričem optužbe protiv mene. Silovanje je gnusan zločin koji je protiv svega što ja jesam i u što vjerujem.”

Njegov odvjetnički tim izjavio je da je seksualni odnos bio uz pristanak te da ugovor o povjerljivosti sprječava i njegov tim i gospođu Mayorgu da razgovaraju o tome.

Prihvati notifikacije