Fudbal

Poznato kada će se razgovarati u budućnosti Peteva na klupi "Zmajeva"

Bugarski stručnjak Ivaylo Petev i dalje nije siguran kakva ga sudbina čeka na kraju ove kalendarske godine, ali iz N/FS BiH dolaze pozitivni signali kada je u pitanju produženje ugovora bugarskom stručnjaku.

FOTO: FEHIM DEMIR/EPA
FOTO: FEHIM DEMIR/EPA

Neimenovani član Izvršnog Odbora N/FS BiH tvrdi da Petevu ugovor i dalje nije istekao.

– On ima ugovor do kraja ove godine, i to će se ispoštovati sigurno. Pred kraj godine, mislim da ćemo imati sjednicu kako bismo razgovarali o produženju njegovog ugovora, rekao je izvor za N1.

Pročitajte još

Petev navodno ima dobre šanse da nastavi saradnju sa N/FS BiH i ostane na poziciji selektora.

– Trebamo biti realni. Nakon onih prvih kvalifikacija, stvari nisu možda izgledale dobro, ali je selektor dobro posložio stvari, naročito ako se uzme u obzir ogroman pritisak koji je na njega stvoren. Tragao je za novim igračima, pronašao neke i sada to dosta dobro izgleda. Napravili smo rezultat u Ligi nacija, tako da mislim da postoje dobre šanse da se saradnja nastavi, rekao je naš sagovornik, koji ipak tvrdi da se ni interno do sada nije raspravljalo o ugovoru bugarskog stručnjaka.

– Moramo vidjeti kako razmišljaju ostali članovi IO po tom pitanju, pa ćemo donijeti zajedničku odluku.

Inače, petočlana delegacija N/FS BiH i jedan dio Izvršnog odbora bit će prisutni u katarskoj Dohi na otvaranju Svjetskog fubalskog prvenstva koje počinje u nedjelju.