Fudbal

Uzeo je bh. državljanstvo i čeka poziv Peteva: "BiH je moja domovina"

Selektor fudbalske A selekcije Ivaylo Petev suočava se s problemima pred nastavak Lige nacija. Uslijed povreda nekoliko fudbalera će, kako stvari stoje, biti primorano propustiti sljedeće okupljanje, a ne bi bilo iznenađujuće ni da bugarski stručnjak posegne za nekim novim imenima.

FOTO: INSTAGRAM/DANIJEL LONČAR
FOTO: INSTAGRAM/DANIJEL LONČAR

Jedan od fudbalera koji se nalazi na radaru je Danijel Lončar. Ime je to koje nije pretjerano poznato ovdašnjoj javnosti. Razumljivo, radi se o igraču rođenom u Osijeku koji je na Gradskom vrtu ujedno i započeo svoju karijeru, a prema mišljenju struke u Hrvatskoj ubraja se među najbolje defanzivce u HNL-u.

Da si je Lončar otvorio nove horizonte u karijeri govori i to što je ovih dana postao državljanin BiH. Bude li igrao u formi kakvu je pokazivao protekle dvije sezone, smatra da se može nadati pozivu selektora.

“BiH je moja druga domovina, s obzirom na to da su tamo rođeni moji roditelji. Taj proces dobivanja državljanstva traje već određeno vrijeme, a sada sam ga završio. Ako budem igrao u dobroj formi, naravno da se nadam i pozivu za reprezentaciju, ali u ovom trenutku to mi nije prioritet. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati. Moj je fokus trenutačno samo na NK Osijek i njegovu izlasku iz krize, a za eventualni poziv u reprezentaciju BiH uvijek ima vremena. Njega treba zaslužiti”, smatra Lončar.

Riječi hvale za Lončara ima i Nenad Bjelica, dojučerašnji trener Osijeka, ali zbog otkaza i cjelokupne situacije u kojoj se našao ovaj put nije želio medijski istupati, piše Reprezentacija.ba.