Fudbal

Ivaylo Petev dogovorio još jedno pojačanje za reprezentaciju, navijači baš i nisu oduševljeni

Golman bugarske Lokomotive iz Plovdiva, Dinko Horkaš, će uskoro obući dres fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, javljaju mediji u Bugarskoj.

FOTO: NFSBIH
FOTO: NFSBIH

Horkaš je već razgovarao sa selektorom Zmajeva, Ivaylom Petevom, kao i čelnicima Saveza, te je odlučio da prihvati poziv i nastupa za zemlju rođenja roditelja.

Procedura oko dobijanja pasoša za 23-godišnjeg golmana je u toku i očekuje se da će početkom sljedeće godine dobiti premijerni poziv u reprezentaciju.

Kako se dalje navodi, Horkaš je prihvatio ponudu naše reprezentacije jer je razočaran što ga Zlatko Dalić nije uvrstio u ekipu koja će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Dalić se na golmanskoj poziciji odlučio za Dominika Livakovića iz Dinama, Ivicu Ivušića iz Osijeka, te Ivu Grbića iz madridskog Atletica.

Upravo je zbog Svjetskog prvenstva napustio Dinamo i otišao u Plovdiv, gdje je uživao u najboljem periodu u karijeri, nadao se pozivu za Mundijal, ali do njega nije došlo.

Sezonu je počeo kao rezerva Ilku Pirgovu, no nakon njegove povrede, sredinom augusta je stao na gol i od tada je standardni čuvar mreže Lokomotive, prenosi Sport1.