Fudbal

Messi podijelio snimak uz emotivnu poruku u kojoj se sjetio i jednog od najvećih

Lionel Messi proslavio je sa svojim sunarodnjacima titulu sa Mundijala u Kataru, a na Instagramu je objavio poruku za sve u kojoj nije izostavio ni Diega Armanda Maradonu.

FOTO: EPA-EFE/RAUL MARTINEZ
FOTO: EPA-EFE/RAUL MARTINEZ

“Od Grandolija do Svjetskog kupa u Kataru trebalo je da prođe 30 godina. Skoro je tri decenije kako mi lopta daje razlog za radost, ali i za tugu. Oduvijek sam imao san da postanem šampion svijeta i nisam želio da prestanem da pokušavam, iako sam znao da neću prestati. Ovaj Svjetski kup je i za sve one prethodnike koji nisu uspjeli da ga osvoje, poput onog 2014. u Brazilu, kog su zaslužili zbog toga kako su se borili do samog kraja, radili su naporno i željeli sve to kao i ja, piše Messi.

Uz njegovu poruku ide i video snimak koji pokazuje njega kao dijete i njegove fudbalske početke, a onda i miks poteza Argentinaca sa Mundijala ove godine, prenio je N1.

“Zaslužili smo ovaj trofej čak i pored tako burnog kraja. Ovo je i za Diega koji nas je bodrio sa neba. I za sve one koji su proveli vrijeme gledajući nacionalni tim ne toliko zbog rezultata, već zbog želje koju izražavamo, čak i kada stvari nisu išle kako smo htjeli. I naravno, ovo je i za sve one iz ove divne grupe i iz stručnog tima, kao i sve one ljude uz reprezentaciju, koji su anonimni, ali koji danonoćno rade da nam sve olakšaju”, dodao je Messi.

Dug put je prevalio Messi da bi došao do ovde gdje je sada, ali sve je vrijedilo, a krunisano je „boginjom“.

“Mnogo puta neuspjeh je dio putovanja i učenja, bez razočaranja je nemoguće doći do uspjeha. Hvala vam svima od srca! Naprijed Argentina!”, poručio je Messi.

Fudbaler PSG-a je u Kataru postigao sedam golova uz tri asistencije i u skoro svakom parametru je predvodio svoj tim do samog kraja.

Prihvati notifikacije