Fudbal

Messi otkrio tajnu: Livaković ima jedan trik, pročitao sam ga

Minamimo, Mitoma, Yoshida, Rodrigo. Navijači Hrvatske nadali su se da će se ovom nizu igrača kojima je Dominik Livaković odbranio penale na aktualnom Svjetskom prvenstvu naći i Lionel Messi.

FOTO: FRIEDEMANN VOGEL/EPA
FOTO: FRIEDEMANN VOGEL/EPA

Međutim, jedan od najboljih nogometaša u historiji neodbranjivo je zabio prvi gol u pobjedi Argentine nad Hrvatskom (3:0) u polufinalu SP-a.

Naravno, s obzirom na to da Livaković fenomenalno brani na turniru u Kataru, a posebno impresivno skida jedanaesterce, Argentinci su se u pripremi za meč posebno posvetili proučavanju tehnike i taktike hrvatskog golmana prilikom izvođenja kaznenih udaraca.

To je argentinskim medijima otkrio Lionel Messi: “S našim golmanima Martinezom i Rullijem detaljno sam proučio tehniku hrvatskog golmana, posebno kod izvođenja penala. Odmah smo shvatili da uvijek do kraja čeka igrača, odnosno da mu oni zaletom, pogledom i položajem tijela ‘pokažu’ gdje će pucati. Zato sam shvatio da ne smijem čekati, nego pucati što prije. Svima koji protiv Livakovića čekaju teško je zabiti gol. Zato sam odlučio pucati onako kako sam napravio i uspio sam.”

Za razliku od spomenutih igrača kojima je Livaković odbranio penale, koji su pucali prizemno ili poluvisoko, Messi je snažno i neodbranjivo opalio loptu pod prečku.

Prihvati notifikacije