Fudbal

Kako je govorila Ajla Alimanović pred početak polusezone: Ako Sarajevo ne izbori Evropu, Uprava napolje!

Ako Sarajevo ni ovaj put ne izbori Evropu ko će snositi posljedice, bilo je pitanje upućeno direktorici kluba Ajli Alimanović.

FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE @FK SARAJEVO
FOTO: SCREENSHOT/YOUTUBE @FK SARAJEVO

Direktorica Bordo tima je pred početak proljetnog dijela sezone odgovarala na pitanja navijača, a jedno od pitanja je bilo o gore pomenutoj Evrropi.

“Hajde da se pomaknemo prvo sa mjesta. Doista ne znam odgovor na to pitanje, nas čeka ozbiljan izazov na proljeće, ali mi težimo ostvarenju tog cilja, a to je plasman u Evropu, rekla je direktorica Bordo tima, te dodala:

“Ako se ne budu vidjeli ozbiljni pomaci, u načinu rada, u zalaganju, rezultatima i načinu ponašanja na terenu, svi trebamo snositi odgovornost, prva ja. Nije se cilj samo kvalifikovati nego ostvariti dobar rezultat u Evropi. Ako se ciljevi ne ostvare, onda Uprava napolje.

Sarajevo je trenutno tek šesto na tabeli sa sedam bodova manje od četvrtoplasiranog Željezničara, te deset od Širokog Brijega i Borca koji su drugi i treći dok za prvoplasiranim Zrinjskim zaostaje 22 boda. Još u prvom dijelu sezone su ispali iz Kupa i to od zeničkog Čelika, prenosi Sport1.

Prihvati notifikacije