Fudbal

Još pet Hrvata uhapšeno poslije ubistva grčkog navijača

Grčka policija uhapsila je pet Hrvata koji su namjeravali da se ukrcaju na brod kako bi otputovali u Italiju i potom stigli do Hrvatske, javio je ERT News.

FOTO:  EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU
FOTO: EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

Još sedam Hrvata uhapšeno je na Evzoniju, a u kombiju kojim su putovali pronađeni su noževi i palice. Protiv njih nisu pronađeni dokazi o umješanosti u incidente, ali su zadržani u pritvoru i biće privedeni tužiocu.

Najmanje 50 učesnika u incidentima nalazi se na slobodi, objavio je “Katimerini”, navodeći da je zbog toga policija postavila blokade na državnim putevima i na granicama, kao i da pretresa kuće i hotele.

U međuvremenu, četvorica Grka od 98 uhapšenih pušteni su u utorak po nalogu tužioca.

Povrijeđene su četiri osobe, od kojih su tri dale izjave Upravi za borbu protiv nasilja u sportskim objektima, dok jedna nije mogla da da izjavu.

Istovremeno, od svih se uzima uzorak DNK u pokušaju da se identifikuje počinilac ubistva 29-godišnjeg grčkog navijača.

Grčka policija privela je prethodno 19-godišnjeg hrvatskog državljanina osumnjičenog da je bio dio grupe koja je u ponedjeljak u Atini pred fudbalsku utakmicu AEK-a i zagrebačkog Dinama, ubila 29-godišnjeg grčkog navijača, javljaju grčki mediji.

Top Čenel navodi da je hrvatski državljanin Domagoj Pezer pokušao da napusti Grčku, ali da je zaustavljen na graničnom prelazu Kakavija.

Portal Elefterotipos navodi, pozivajući se na policijske izvore, da je Pezer, koji je putovao u Albaniju, osumnjičen za ubistvo navijača AEK-a.

On je priveden i saslušan, a očekuje se da bude prebačen u Atinu, gdje će biti obavljeno glavno ispitivanje.

Portal dodaje da je na graničnom prelazu Kakavija u utorak zaustavljeno 10 Hrvata.

U Atini su se u ponedjeljak sukobile pristalice fudbalskih klubova AEK iz grada domaćina i Dinama iz Zagreba.

Jedan Grk (29) preminuo je od više uboda nožem zadobijenih tokom tuče više desetina navijača koja se dogodila dan prije utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na stadionu AEK-a u atinskom predgrađu Nea Filadelfija.

Zbog povreda su zbrinuta još četiri Grka i četiri Hrvata, a uhapšeno je oko 100 ljudi.

Grčki ministar za zaštitu građana Janis Ikonomu zatražio je razrješenje sedmorice policajaca i internu istragu o sukobu navijača AEK-a i Dinama.

Prihvati notifikacije