Fudbal

Detalji nereda u Grčkoj: Mladić ubijen nožem, ranjen maloljetnik, uhapšen državljanin BiH

U čitavoj Evropi se govori o tragediji nakon sukoba navijača u Atini. Navijači Dinama iz Zagreba doputovali su u Grčku uprkos zabrane UEFA-e. Došli su u Nea Filadelfiju sa jasnom namjerom da naprave incidente, a u toku tuče je došlo i do smrtnog ishoda.

FOTO: PRINTSCREEN/TWITTER/HOOLIGANS.CZ OFFICIAL
FOTO: PRINTSCREEN/TWITTER/HOOLIGANS.CZ OFFICIAL

Stradao je 22-godišnjak, a prve informacije govore da je imao višestruke ubodne rane koje su mu nanesene nožem.

Pročitajte još

Hitno je prevezen u bolnicu, ali ni sav trud doktora nije bio dovoljan da ga zadrže u životu.

Po informacijama koje prenosi grčki portal “Protothema“ ranjeno je još osam osoba, tri Grka i pet Hrvata, a među povrijeđenima se nalazi i maloljetnik (17).

On je pogođen kamenom u toku sukoba, a zadobio je povrede glave. Uhapšeno je do sada 96 osoba, a svi se nalaze u zgradi “Generalne policijske uprave“ u Atini. Uhapšeno je 87 Hrvata, pet Grka i po jedan Albanac, Nijemac i Austrijanac, te jedan državljanin Bosne i Hercegovine.

Čitav haos se desio u delu grada u kom se nalazi i stadion AEK, a Hrvati su doputovali sopstvenim kolima u Grčku jer im je organizovan ulazak u zemlju bio zabranjen.

U ovom trenutku nije poznato da li će sam meč biti odigran. Meč Dinama i AEK je trebalo da bude na programu od 20.45. Slijedi čitav niz hitnih sastanaka na kojima će prisustvovati i čelnici UEFA-e nakon čega će biti donijete konkretne odluke.