Fudbal

Irfan Durić objavio prepisku sa bošnjačkim članovima Izvršnog odbora FSBiH: Ne znam zašto je Čolpa to izjavio...

Nakon što je član Izvršnog odbora i Komiteta za hitnost NSBiH Fuad Čolpa izjavio da su svi pripadnici Izvršnog odbora NSBiH iz bošnjačkog korpusa, navodno, već ranije bili saglasni da se poziv prihvati odigravanje prijateljske utakmice Rusija – BiH, oglasio se i potpredsjedniks FSBiH Irfan Durić, koji je jedini glasao protiv utakmice u Sankt Petersburgu.

FOTO: NFSBIH/SCREENSHOT
FOTO: NFSBIH/SCREENSHOT

U izjavi za uskvijesti.ba, Đurić je istakao da je bio u kontaktu sa svim (bošnjačkim op.a.) članovima Izvršnog odbora i tražio od njih da konačna odluka bude donesena upravo na Izvršnom odboru.

“Ne znam zašto je to izjavio Čolpa, rekao je Durić i dodao:

“Bio sam u kontaktu sa svim (bošnjačkim – op.a.) članovima Izvršnog odbora i tražio, te dobio podršku da budem protiv, kao i da konačnu odluku donesemo na Izvršnom odboru. Kao dokaz šaljem vam moju komunikaciju sa (bošnjačkim) članovima Izvršnog odbora NSBiH, istakao je Đurić.

Podsjetimo, Čolpa je izjavio sljedeće:

“Obavio sam razgovor sa Irfanom Durićem. U tom razgovoru mi je on rekao: “Svi su Bošnjaci za, članovi Izvršnog odbora. Oni daju svoju saglasnost, a moj je prijedlog da to ide na IO”. Rekao sam mu: Zašto ti Irfane sada zoveš mene, a kada su neka vitalna pitanja i odluke IO u pitanju, onda nikada nisi nazvao, niti pitao. Ovo je prvi put da me zoveš. Ako su svi Bošnjaci za, a i on je bio za to da se odigra utakmica sa Rusijom, onda na indirektan način daje meni pravo i mogućnost da dam saglasnost da se utakmica odigra, istakao je Čolpa.

Pogledajte prepiske koje je objavio Đurić.

FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT
FOTO: SCREENSHOT

Prihvati notifikacije