Fudbal

Smijenite Fuada Čolpu!

Udruženje Bordo prijatelji 1946 je izdalo saopćenje povodom djelovanja Fuada Čolpe kao izabranog člana izvršnog odbora NS/FS BiH, gdje su poručili da traže njegovu ostavku.

FOTO: PRVATNI ARHIV
FOTO: PRVATNI ARHIV

Zbog djelovanja izabranog člana izvršnog odbora NS/FS BiH ispred kantona Sarajevo Fuada Čolpe, koji od dana imenovanja pa do danas, konstantno radi na štetu klubova iz kantona koji predstavlja, kao i štete koju nanosi cjelokupnom fudbalu u BiH, zahtijevamo da odmah podnese neopozivu ostavku na mjesto člana izvršnog odbora NS/FS BiH ispred kantona Sarajevo poručili su.

Dodaju je vrijeme da se “stane u kraj njegovom fantomskom Udruženju sportskih radnika kantona Sarajevo i da napokon predstavnici najvećih klubova preuzmu vođenje fudbala u kantonu Sarajevo”. Ljude poput Fuada Čolpe i raznih “sličnih” udruženja čiji predstavnici rade isključivo u ličnom interesu, a na štetu razvoja fudbala u našem kantonu i cijeloj državi treba ukloniti iz svih sportskih struktura kako u Kantonu Sarajevo, tako i u cijeloj drzavi – kazali su.

Prihvati notifikacije