Fudbal

Džeko: Sanjao sam o Premijer ligi, Serie A, ali najveći san je bio Željo

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko dao je intervju za turski "Milliyet".

FOTO: TWITTER @343_DIGITAL
FOTO: TWITTER @343_DIGITAL

Između ostalog, Džeko je rekao kako mu je najveći san bio da zaigra za Željezničar. Edin tokom razgovora nije krio ni oduševljenje prijemom u Fenerbahče.

“Kada sam igrao u Njemačkoj, rekao sam da želim igrati u Engleskoj jer je Premiership najbolja liga na svijetu za mene. Želio sam vidjeti mogu li igrati sa najboljim igračima svijeta u najboljoj ligi na svijetu i nisam se plašio neuspjeha jer je to put ka neuspjehu.

Ukoliko ne pokušate, ne znate šta ste u mogućnosti. Želio sam otići u Englesku da dokažem da mogu igrati tamo. Kada sam bio u BiH, Serie A je bila najbolja liga na svijetu gdje su igrali Ronaldo, Paolo Maldini, Roberto Baggio i drugi. Sanjao sam o igranju tamo.

Ipak, moj najveći san je bio da zaigram za Željezničar, klub mog djetinjstva. Postigao sam gol na Grbavici, igrao sam tamo godinu i po ili dvije. Igranje za Želju je značilo ispunjenje sna za mene, naravno sanjao sam o igranju u Seriji A, ali to tada nisam mogao ni zamisliti – rekao je Džeko za turski “Milliyet”.

“Dijamant” je ovog ljeta stigao u Fenerbahče koji ga je htio i prije dvije godine, ali se tada odlučio za Inter.

“Samo me Fenerbahče želio u Turskoj, a željeli su me i prije dvije godine što nije bilo moguće realizovati. Ne bi se smjelo dogoditi da klub poput Fenerbahčea ne bude prvak devet godina, to je veliki izazov i motivacija za mene.

Važno je da usrećim ljude sa kvalitetama koje posjedujem, ne samo na terenu nego i van njega. Ovaj klub mora osvajati trofeje svake godine. Kada sam razgovarao sa čelnicima, vidio sam koliko me žele, predstavili su cijeli projekat, ali vam ne mogu govoriti o detaljima.

Fenerbahče je najveći klub u Turskoj, pokazali su poštovanje prema meni i to je bilo dovoljno za mene. Predsjednik je bio uzbuđen, zaljubljen je u ovaj klub i želi da postanemo prvaci svake godine. Rekao mi je da želi moj mentalitet na terenu i van njega, te da će doći drugi igrači da pojačaju ekipu – rekao je Džeko, između ostalog, za “Milliyet”.

Prihvati notifikacije