Fudbal

Anel Ahmedhodžić dobio novog trenera u Sheffield Unitedu

Bivši trener Sheffielda doveo je našeg Anela Ahmedhodžića iz Malmea na početku prošle sezone.

FOTO: FACEBOOK/SHEFFIELD/SCREENSHOT
FOTO: FACEBOOK/SHEFFIELD/SCREENSHOT

Paul Heckingbottom prvi je smijenjeni menadžer u Premier ligi ove sezone nakon što je sa Sheffield Unitedom ostvario jednu pobjedu u 14 kola i osvojio svega pet bodova.

Njega će na klupi posljednjeg tima na tabeli zamijeniti jedan od najuspješnijih i najdugotrajnijih trenera u novijoj historiji kluba sa “Bramal lanea“, povratnik Chris Wilder.

Wilder je vodio “Bladse“ na 227 utakmica u periodu od maja 2016. do marta 2021. godine, koji je upamćen po povratku Uniteda u Premier ligu nakon 12 sezona od kojih je polovina provedena u trećem rangu takmičenja.

Poput Wildera, i Heckingbottomu je prošle sezone uspjelo da izbori promociju u elitni rang i vrati najbolje ostrvske klubove na “Lane“ nakon dvije godine u Championshipu, međutim tada je pošlo po zlu. Jedinu pobjedu od starta sezone crveno-bijeli sheffieldski klub ostvario je 4. novembra protiv Wolverhamptonu (2:1).

Čašu je prelio debakl na gostovanju takođe očajnom Burnlyeju, koji je za vikend ostvario pobjedu od 5:0 u derbiju začelja, tako da će se Heckingbottom zaustaviti na brojci od 109 mečeva na klupi Sheffield Uniteda.

Nije pomoglo ni to što se trener nakon katastrofe odlučio da kritikuje klub zbog bavljena “finansijama, a ne sportom“, čime je aludirao na brojne odlaske igrača i neadekvatna pojačanja prethodnog ljeta.

On je prethodno radio u Barnsliju, Lidsju i Hibernijanu.

Kada je Wilder u pitanju, ljubitelj formacije 3-5-2 i igre na kontra napad, on je od odlaska sa “Bramal lanea“ imao dva ispod prosječna angažmana u Middlesbroughu i Watfordu, gdje se zadržao 11, odnosno dva mjeseca.

Heckingbottom je u Sheffield doveo i našeg Anela Ahmedhodžića iz Malmea na početku prošle sezone. Mladi reprezentativac BiH je pod njegovim vodstvom odigrao 50 mečeva, postigao 7 golova i upisao dvije asistencije.

Standings provided by Sofascore